Sedmi dan: Prekrižani načrti


Kot vsako jutro, smo se tudi danes nekateri odpravili na delo v naša podjetja. Na poti nas je spremljalo sonce, kar nas je navdajalo z upanjem, da je popoldanska napoved z dežjem, napačna. Popoldne smo imeli namreč načrtovan obisk Bioparka Valecija,  unikatnega živalskega vrta, ki obiskovalce navduši z naravnimi habitati različnih živalskih vrst.


Adis, Nejc in Andraž so tudi danes ostali doma, upamo, da bodo naslednji teden opravili dvojno delo. Kljub vsemu pa so dopoldne kar dobro izkoristili in večino dopoldanskega časa porabili za učenje.

Brina in Lea sta v farmacevtskem laboratoriju preverili včerajšnje antibiograme in se naučili analizirati vzorce krvi, predvsem sta določali krvne skupine. S sodelavci se sporazumevata bolj težko, ker v laboratoriju slabo govorijo angleško, kar pa naredi njuno delo še bolj zabavno in dinamično.

Luka je preživel zanimiv dan. S sodelavkama se je odpeljal do bližnjega rastlinjaka univerze, kjer podjetje hrani sadike zdravih in okuženih rastlin, ki jih uporabljajo v raziskovalne namene. Oskbeli so zdrave rastline, kasneje pa so s previdnostjo in veliko mero odgovornosti opravili dela pri gensko spremenjenih in okuženih rastlinah. Po končanih strogih varnostnih ukrepih pred zapustitvijo rastlinjaka, so se vrnili v laboratorije podjetja. Lotili so se pomlajevanja zbirke neokuženih rastlin, ki jih hranijo v zelo sterilnem okolju, zato je potrebno upoštevati vse varnostne ukrepe in biti zelo previden ter natančen, da ne bi prišlo do kontaminacije. Dele rastlin so prestavili v nove hranilne podlage in jih skhranili v posebne inkubatorje, kjer bodo zrasle in bile kot take primerne za nadaljne raziskave.


Pred odhodom v živalski vrt so se na nebu začeli zbirati temni oblaki, ki niso obetali nič dobrega. Kljub vsemu smo se z vodičko odpeljali do Bioparka, vendar je že med potjo okna avtobusa omočil dež. Ker so prebivalci Bioparka pametnejši od obiskovalcev, so se pred nalivom umaknili v toplo zavetje svoji prebivališč. V upanju, da bomo lahko prestavili ogled, smo na dežju objokovali usodo in lovili dežnike, ki nam jih je veter vztrajno obračal. Na našo srečo smo se dogovorili, da si lahko Biopark ogledamo v nedeljo popoldne.

Glede na to, da je bilo v Valenciji v preteklem letu le osem deževnih dni, mi pa smo imeli v enem tednu že štiri, upamo in močno verjamemo, da smo z dežjem opravili.

Komentarji