Dvanajsti in trinajsti dan: Sproščujoče popoldne na plaži

V zadnjih dveh dneh je delo potekalo po ustaljenem redu.


Brina in Lea sta kot vsak dan delo začeli s pripravljanjem vzorcev urina in krvi, le da ju je tokrat pričakalo kričanje otrok, ko so jim odvzeli kri. Pripravljanje kapsul jima tudi tokrat ni ušlo, naučili pa sta se tudi nekaj novega. Izdelovali sta losjon za sive lase, razkužilo ter raztopino za zmanjševanje vidnosti kapilar. Pomagali sta tudi pri pakiranju tablet.

Luka se je lotil ekstrakcije DNA iz različnih vzorcev listov granatnega jabolka in jih kasneje pripravil za analizo s PCR metodo. Poleg tega je uredil mikrobiološko zbirko bakterij, ki jih uporabljajo za primerjavo rezultatov. Kasneje pa je s fotospektrometrom izmeril različne komponente vzorcev bakterij iz zbirke. 

Nejc je svoje delo opravljal v podjetju, ki pripravlja tople obroke za letalske družbe in v bolnišničnem arhivu. Z mentorjem sta poskrbela za zaščito delovnega okolja pred škodljivci.

Adis je obiskal živilsko prehranski obrat, kino dvorano in predsedniški apartma, kjer je nastavljal pasti za škodljivce. 

Andraž je bil v obratu, kjer proizvajajo izdelke iz koruze. Tam je tudi on postavljal pasti za škodljivce. Obiskal je tudi klavnico in največjo tržnico v Valenciji, ki hrano dostavlja tudi na centralno tržnico.

Včerajšnje popoldne smo preživeli v šolskem vzdušju. Glavo smo si belili z matematičnimi problemi, saj nekateri izmed nas pišemo test, ko pridemo nazaj.
Danes pa smo se vsedli na kolesa in se odpeljali do plaže. Tam smo namočili noge v hladno vodo in uživali v sončnih žarkih. Pot smo nadaljevali po parku reke Turije, kjer nas je navdihnila lepota in urejenost parka, ki je v tem pomladnem času pravi biser Valencije. 


Večer smo preživeli v prijetnem vzdušju ob obilici smeha. 

Komentarji