Osmi in deveti dan: Sneg in sonce

Vikend smo preživeli tako, da smo raziskovali Valencijo in daljno okolico.

V soboto smo se odpravili na izlet v majhno mestece Cuenca, ki leži približno na višini tisoč metrov. Po tehničnih težavah našega letala, so se težave pojavile tudi pri avtobusu, kar je našo pot podaljšalo za eno uro. Še dobro, da smo bili dovolj oblečeni, kajti v Cuenci nas je pričakalo zelo hladno vreme. Kljub močnemu dežju, smo se povzpeli do gradu in si ogledali notranjost bližnje katedrale. Mestece bi bilo ob sončnem vremenu čudovito, nas pa so obdajali mešani občutki, ker nas je presenetil sneg.Sneg nas je spremljal vso pot do našega naslednjega cilja, narodnega parka Ciudad Encantada. Največja znamenitost parka so nenavadno oblikovane skale, ki jih je izklesala narava. Nekateri smo se v snežnem metežu podali na raziskovanje narodnega parka, drugi pa so se greli v avtobusu. Utrujeni smo se v hostel vrnili ravno v času večerje, ki nas ni najbolj navdušila, zato smo si spekli pice. Preostanek večera smo preživeli ob gledanju filmov.


Nedeljsko jutro nas je razveselilo s soncem, celoten dan pa je bil posvečen flori in favni. Naša prva postaja je bil Oceanografski muzej, ki nas je takoj navdušil z nastopom delfinov. Bili smo presenečeni, kaj vse se te prisrčne živali lahko naučijo. V muzeju smo videli res ogromno različnih morski živali, med katerimi so nas najbolj očarale beluge, morski levi, želve, različne ptice in meduze vseh barv. 


Ker nam je dež v petek preprečil obisk Bioparka, smo se tja odpravili danes popoldne. Biopark je razdeljen na več afriških habitatov. Tako smo lahko opazovali opice, leve, žirafe, slone, nosoroge... in vse to je razvidno iz naših spodnjih fotografij. Današnji dan nam je prinesel veliko užitkov, dan pa smo zaključil z obiskom kavarne, kjer smo privoščili vročo čokolado in churros. 

Komentarji