Drugi dan: Kulinarični okusi Valencije

Prebudili smo se v deževno in hladno jutro. Razočarani smo ugotovili, da so se naši včerajšnji načrti za prijetno preživeto nedeljo razblinili v mnogih dežnih kapljicah, ki so vztrajno močile ceste. Vreme pa ni uspelo pokvariti naše dobre volje, tako da smo se kar hito odločili za obisk muzeja keramike.

Že preden smo vstopili, nas je očarala presunljiva zunanjost palače, v kateri je muzej. Muzejska zbirka obsega izdelke iz keramike in porcelana ter ostale dekorativne predmete, kot so tekstil, tradicionalna oblačila in pohištvo iz različnih obdobij zgodovine.


Po ogledu muzeja smo se odločili, da preizkusimo še lokalne kulinarične dobrote. Že med potjo smo opazili, da so Španci ljubitelji pršuta in vina, sami pa smo se odločili, da poizkusimo različne tapase in paelle. Tapasi so haldne in tople predjedi, značilne za špansko kuhinjo, Paella pa je valencijska značilna jed iz riža in dodatkov, kot so zelenjava, piščanec ali morski sadeži. Večina nešpanskih prebivalcev ne ve, da ta okusna jed izvira prav iz mesta Valencija. Po dobrem kosilu smo si privoščili krajšo siesto, pozno popoldne in večer pa skupaj preživeli v obilici smeha in dobre volje. 
Komentarji